Den ultimata sanningen
✱ Den ultimata sanningen: när allting drunknar, efter år av exploatering, blir allting fridfullt igen. Denna premiss tar uttryck i en samling illustrerade tryck och en handbunden artist’s book.

Illustrationssamlingen speglar möjliga framtidsscenarier på en jord utan människans närvaro, omhändertagande och formande. Vad kommer egentligen att hända när vi inte längre är här? I denna utställning utforskas tanken att jorden inte behöver oss – det är vi som behöver den. Samlingen bjuder in till reflektion kring världen efter oss. 
OMRÅDEN
— Typografi
— Bokformgivning
— Illustration
— Utställningsdesign
Människan har förstås präglat det som kan präglas och på så vis knappat in en kurs för planetens utveckling. Flora och fauna har utraderats och förflyttats, satt snurr på och raserat hela ekosystem. I detta illustrerade tankeexperiment får naturen själv välja väg, ostört och i sin egen takt, utifrån det skick vi lämnat den i. Invasiva och naturliga arter tillåts tillsammans hitta en ny ordning och breda ut sig på platser som tidigare varit våra.
Utifrån illustratörernas egna tankar, föreställningar och diskussioner sinsemellan simuleras platser i Skåne som har fått stå orörda under lång tid och påverkas av naturens gång utan mänsklig inblandning. I boken illustreras en berättelse om naturens tidlösa grundpelare – berg, öken, hav och atmosfär.
Detta koncept ställde vi ut under Southern Sweden Design Days 23–26 maj 2024. Vi är så glada att vi fick chansen att visa upp våra tankar i form av illustration – dessutom för första gången någonsin under namnet Studio Diser!
Back to Top